Full Blood Wagyu ?

Wagyu: Kwaliteit en Marmering

Veel Wagyu op de markt, maar niet alles is hetzelfde:

  • Er is veel Wagyu op de markt, maar niet al het vlees dat als Wagyu wordt verkocht, is van hetzelfde kaliber.
  • Sommige producten bevatten wellicht Wagyu-genetica, maar zijn niet 100% puur Japans Wagyu.
  • De term "F1 Wagyu" of "50% Wagyu genetica" duidt op commercieel Wagyu met minder ras-zuiverheid.
  • K2 ITO Wagyu onderscheidt zich door 100% ras zuivere, Japanse Wagyu van de hoogste kwaliteit te leveren.

Marmering: Het kenmerk van Wagyu

  • De unieke marmering van Wagyu-vlees is het resultaat van zorgvuldige fokkerij en voeding.
  • De gemiddelde Japanse Wagyu-boer heeft 30-40 runderen, waardoor persoonlijke aandacht en optimale verzorging mogelijk is.
  • De laatste 20 maanden van hun leven krijgen de runderen een speciaal dieet voor optimale marmering.
  • Intramusculair vet, het fijne witte vet door het vlees, zorgt voor malsheid en smaak.

Vijf grades van marmering:

  • De marmering wordt beoordeeld op basis van de Japanse Beef Marbling Standard, met 1 als laagste en 12 als hoogste.
  • Grade 5+ en 5 zijn de topklassen met uitstekende marmering (score 8-12).
  • Grade 4 is goed (score 5-7), grade 3 gemiddeld (score 3-4), en grade 2 en 1 lager.

K2 ITO Wagyu garandeert 100% pure, ras-zuivere Wagyu van de hoogste kwaliteit, met optimale marmering voor een onvergelijkbare smaakbeleving.

Extra informatie:

  • Website K2 ITO Wagyu: URL K2 Wagyu
  • Japanse Beef Marbling Standard: URL Japanese Beef Marbling Standard

De genetica score van Wagyu worden als volgt weergegeven. Hoe meer Wagyu de genetica bevat, hoe hoger de score.

Kagoshima K2 ITO Wagyu die Anglo Dutch meats aanbied, is altijd FB “ full Blood ” 100% Japanse Wagyu. Full blood Wagyu mag geen sporen bevatten van kruisingen en moet 100% traceerbaar zijn naar Japanse oorsprong.
F1 50.00% Wagyu
F2 75.00% Wagyu
F3 87.50% Wagyu
F4 93.75% Wagyu
F5 96.88% Wagyu
F6 98.44% Wagyu
F7 99.22% Wagyu
F8 99.61% Wagyu
F9 99.80% Wagyu
F10 99.90% Wagyu
FB 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu

K2 Kagoshima Wagyu is 100% full blood Wagyu Japanse Wagyu

Australische, Uruguay of Wagyu uit Chili is in de meeste gevallen F1, en zeer zelden F2 of F3, met noemt deze Wagyu ook vaak commerciële Wagyu en staat in geen enkele verhouding tot Japanse Wagyu.
Tevens zijn de afmest periode van dit soort commerciële Wagyu soorten ook zgn. short fed (tot 350 dagen grain fed) en long fed (maximaal 450 dagen grain fed). Dit soort commerciële producten zijn in meeste gevallen ook massa producten, boeren met honderden F1 cross breeder dieren die elke 18 maanden het veld moeten ruimen voor weer een nieuwe lichting.

Plant K2 Kagoshima ITO Wagyu

K2 staat voor Plant (slachthuis) Kagoshima nummer 2.  het grootste foodbedrijf van Japan. Niet altijd betekend groot ook goed, echter met Japanse Wagyu is dat een ander verhaal.
Elk ander Japans slachthuis is in handen van lokale ondernemers, of kleine bedrijven waarvan het slachten hun hoofd activiteit is.
In dit laatste zit m nu net het grote verschil.

 

Het belang van de hoogste kwaliteit in de markt

Als enige Japanse Wagyu producent oog voor de kwaliteit in de gehele keten.

Steeds meer Japanse boeren kunnen hun boerderij niet meer overdragen aan een opvolger, kinderen willen naar de stad om te studeren en kiezen niet voor het vak van veehouder. Deze boerderijen waar juist de top kwaliteit Japanse Wagyu vandaan komt zouden wegvallen, en er komt minder en minder van dit geweldige mooie vlees op de markt voor de liefhebber en de topchefs. Sankyo meat heeft besloten dat dit een van de belangrijkste bedrijfsonderdelen is geworden van de keten, het totaal beheer van de boerderij. Alle Japanse boerderijen die voldoen aan de hoge standaard van Sankyo meat, worden van de boer overgenomen indien zij geen goede opvolging hebben, hierdoor is een constante aanvoer van Japanse Kagoshima gegarandeerd voor hen.

Het belang van de hoogste kwaliteit in de markt 
Het belang van K2 om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden is speerpunt in de gehele keten. Dit  omdat zij de keten van moeder/kalf tot aan levering levering aan de distributie partner controleren.

Topkwaliteit die zijn gelijke niet kent

Waar je bij alle anderen slachthuizen elke willekeurige koe kan aanleveren om te laten slachten, heeft K2 van Sankyo meat slechts 1 afnemer, dat zijn de eigen business units die wereld wijd zaken doen met betrouwbare relaties.
Elk ander Japans slachthuis heeft maar 1 belang, volume produceren en winst maken. K2 heeft product verantwoordelijkheid in de gehele keten tot aan de chef.

Produceren van product met afwijkingen is daarom geen optie, alleen om deze reden alleen al is K2 het beste product dat verkrijgbaar is in de markt.
Vrij van "blood spots", zo min mogelijk ketting, geen opliggende spiertjes, ribvlees maximaal verwijderde opliggend vet maximaal verwijderd.
Al deze ogenschijnlijk kleinigheden zorgen er voor dat het product ca. 32% beter verwaard kan worden door de eindgebruiker, een punt dat door elke andere aanbieder angstvallig vermeden word.

K2 is de enige "brand" die een THT kan geven van maximaal 4 maanden na productie.

Bent u horeca ondernemer, chef of top slager ?

Kies voor exclusief rundvlees uit Japan. Snijd uw eigen top kwaliteit steaks van origineel verpakte en origine gegarandeerd Wagyu.

Maak direct een afspraak voor een offerte op maat of meer info:
T+31636503481 / Whatsapp-+3163650348

info@anglodutchmeats.nl / www.anglodutchmeats.nl